- AQTİ-nin mütəxəssisləri Gəncədə sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına təlim keçib
- AQTİ-nin mütəxəssisləri Gəncədə sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına təlim keçib
- AQTİ “Ulduz-reytinq” layihəsi ilə bağlı maarifləndirmə aparır
- AQTİ “Ulduz-reytinq” layihəsi ilə bağlı maarifləndirmə aparır
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları qida sahəsində gigiyena tələbləri barədə məlumatlandırılıb
- Sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları qida sahəsində gigiyena tələbləri barədə məlumatlandırılıb
- Naftalanda sahibkarlıq subyektinin əməkdaşları üçün təlim keçirilib
- Naftalanda sahibkarlıq subyektinin əməkdaşları üçün təlim keçirilib
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları üçün təlimləri davam etdirir
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşları üçün təlimləri davam etdirir
- Naftalanda sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təlim keçirilib
- Naftalanda sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarına “Qida sahəsində gigiyena tələbləri” mövzusunda təlim keçirilib
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun təşəbbüsü ilə həyata keçirilən SOVQAT (Sahibkarlıq Obyektlərinə Vahid Qida Anlayışının Tətbiqi) layihəsi davam etdirilir. Layihə çərçivəsində keçirilən növbəti “Peşəkarlarla görüş” “İctimai iaşə sahəsində qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsi” mövzusunda təşkil olunub.
Görüş zamanı SOVQAT layihəsinin qida təhlükəsizliyi sahəsindəki sahibkarlıq subyektlərinin fəaliyyətlərini qanunvericiliyin tələblərinə uyğun qurması, eləcə də qabaqcıl beynəlxalq idarəetmə sistemlərinin tətbiqi baxımından mühüm rol oynadığı qeyd edilib. Daha sonra qida zənciri boyunca fəaliyyət göstərən sahibkarlara “Qida təhlükəsizliyi haqqında” Azərbaycan Respublikasının Qanunu, qida təhlükəsizliyi idarəetmə sistemi, ictimai iaşə müəssisələrində ilkin şərtlər, təhlükə, risk və nəzarət tədbirləri, qida təhlükələri və zəhərlənmələri, zərərvericilərə qarşı mübarizə və HACCP sistemi barədə ətraflı məlumat verilib. Həmçinin görüşdə mövzu ətrafında müzakirələr aparılıb, sahibkarların fikirləri dinlənilib və onların sualları cavablandırılıb.
Qeyd edək ki, SOVQAT layihəsinin məqsədi qida zəncirinin bütün mərhələlərində fəaliyyət göstərən sahibkarların yeni qida təhlükəsizliyi sisteminə inteqrasiyasını təmin etməkdən ibarətdir. Layihənin icrası “Açıq Qapı”, “Təcrübə mübadiləsi”, “Sahibkarların beynəlxalq vebinarlara cəlb edilməsi” və “Peşəkarlarla görüş” istiqamətləri üzrə həyata keçirilir.